Sposób przygotowania:
Szaszłyki drobiowo-wieprzowe z grilla
Łopatkę podgotować w osolonej wodzie, a następnie pokroić na kawałki. Mięso z kurczaka pokroić na kawałki. Olej wymieszać z przyprawą gyros.
Łopatkę oraz kurczaka zamarynować w tej przyprawie. Odstawić na kilka godzin. Jeśli pieczarki są duże pokroić je na połówki lub ćwiartki. Lekko je posolić.
Ogórka i kiełbasę pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić na kawałki. Paprykę również pokroić. Wszystko na przemian nabijać na patyki do szaszłyków.
Piec na grillu na tacce.
Łopatkę oraz kurczaka zamarynować w tej przyprawie. Odstawić na kilka godzin. Jeśli pieczarki są duże pokroić je na połówki lub ćwiartki. Lekko je posolić.
Ogórka i kiełbasę pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić na kawałki. Paprykę również pokroić. Wszystko na przemian nabijać na patyki do szaszłyków.
Piec na grillu na tacce.