Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Zupa jarzynowa z japońskim akcentem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna zupa z naszych rodzimych warzyw urozmaicona azjatyckimi dodatkami. Najlepsza w pełni sezonu.

Zupa jarzynowa z japońskim akcentem

Składniki:

Zupa jarzynowa z japońskim akcentem

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z japońskim akcentem
Marchewkę, ziemniaka i rzodkiew pokroić na kosteczkę. Fasolkę szparagową na kawałki ok. 3 cm. Cebulę pokroić na drobną kosteczkę.

Kalafiora podzielić na małe kawałeczki. Czosnek rozgnieść. Wszystkie te warzywa wrzucić do bulionu i gotować do miękkości.

Pod koniec gotowania dodać sos sojowy oraz olej sezamowy.