iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z czerwonej kapusty i winogron

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Surówka z czerwonej kapusty i winogron czerwonych

Surówka z czerwonej kapusty i winogron

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty i winogron

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty i winogron
Czerwoną kapustę płuczemy usuwamy brzydkie liście, kroimy drobniutko. Następnie solimy ją , dodajemy odrobinę cukru i soku z cytryny- mieszamy. Ugniatamy ręką aby zmiękła i odstawiamy n a10 min. Winogrona myjemy i kroimy na połówki. Cebulę siekamy drobno solimy ugniatamy ręką i odstawiamy na chwilę. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Składniki łączymy z sobą. Dodajemy jogurt - mieszamy. Jeszcze raz doprawiamy do smaku.