dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Surówka z kapustą pekińską wg dayzi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna i bardzo zdrowa surówka, która przeważnie pasuję do każdego dania głównego. Smacznego!!!

Surówka z kapustą pekińską wg dayzi

Składniki:

Surówka z kapustą pekińską wg dayzi

 

  • Mała kapusta pekińska
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka bardzo drobno siekanych ziół (koperek, natka pietruszki, estragon)
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapustą pekińską wg dayzi
Kapustę myjemy i drobną szatkujemy. Kukurydze odcedzamy z zalewy i dodajemy do kapusty. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę, następnie dodajemy do pozostałych warzyw. Oliwę mieszamy z octem, dodajemy przyprawy i zioła. Tak przygotowanym sosem polewamy surówkę i delikatnie mieszamy. Przekładamy do salaterki i przed podaniem wstawiamy do lodówki. Smacznego!

Tagi:

zioła kapusta