Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty i papryki.
Kapustę szatkujemy lekko solimy mieszamy. Marchewkę i jabłko obieramy ze skórki i scieramy na tarce. Paprykę obieramy ze skórki szatkujemy lub kroimy w kostkę.Cebulę kroimy w kostkę. Szczypior kroimy drobno.Mieszamy wszystkie składniki dodajemy odrobinę pieprzu.Do rondelka wlewamy olej,dodajemy cukier i ocet zagotowujemy az cukier się rozpusci ,gorące wlewamy do kapusty mieszamy i odstawiamy.Taką surówkę mozna trzymac w lodówce przez parę dni.
![Surówka z kapusty i papryki. Surówka z kapusty i papryki.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-i-papryki-133043.jpg)
![Surówka z kapusty i papryki. Surówka z kapusty i papryki.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-i-papryki-133044.jpg)
![Surówka z kapusty i papryki. Surówka z kapusty i papryki.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-i-papryki-133045.jpg)
![Surówka z kapusty i papryki. Surówka z kapusty i papryki.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-i-papryki-133046.jpg)
Bo
Bo
gosia56
własciwie to jedno jabłko ale 2 tez mogą być.
Bo
gusia1000