Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty kiszonej z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Por do surówki można zastąpić cebulą. Surówka nie wymaga soli, ponieważ kapusta jest słona.

Surówka z kapusty kiszonej  z papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej z papryką

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej z papryką
Kapustę kiszoną drobno pokroić. Por oczyścić, pokroić w krążki, sparzyć przez kilka minut w gorącej wodzie, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, skropić oliwą, przyprawić do smaku pieprzem i cukrem, wymieszać. Podawać jako dodatek do mięsnych dań.
Surówka z kapusty kiszonej  z papryką
Surówka z kapusty kiszonej to szybki sposób na dodatek do obiadu.
Surówka z kapusty kiszonej  z papryką
Wszystkie składniki połączyć z oliwą, przyprawić do smaku i wymieszać.