gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Surówka z kapusty, pora i gruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z pora, kapusty i gruszki. Idealnie pasuje do dań obiadowych. Polecam wypróbowanie przepisu.

Surówka z kapusty, pora i gruszki

Składniki:

Surówka z kapusty, pora i gruszki

 

  • pół małej główki białej kapusty,
  • 1 mały por,
  • 1 średnia gruszka,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki śmietany 12%,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżka miodu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka natki pietruszki.

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty, pora i gruszki
Kapustę myjemy i szatkujemy. Por kroimy w cieniutkie piórka. Gruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowane warzywa i owoc mieszamy ze sobą.

Składniki sosu mieszamy ze sobą i łączymy z warzywami i gruszką. Dodajemy jeszcze łyżkę natki pietruszki. Mieszamy. Podajemy do dań obiadowych.

Smacznego.