mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Surówka z kapusty w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka, prosta i niedroga surówka do każdego obiadu

Surówka z kapusty w sosie koperkowym

Składniki:

Surówka z kapusty w sosie koperkowym

 

  • głowka kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki jogurtu naturalny
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki koperku posiekanego
  • opakowanie sosu jogurtowo-koperkowego
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty w sosie koperkowym
Kapustę pekińską drobno szatkuję, przekładam do dużej miski i zasypuję cukrem i solą. Odstawiam na kilka minut. W małej miseczce mieszam jogurt, majonez, posiekany drobno koperek i proszek z opakowania sosu jogurtowo-koperkowego. Wszystko dokładnie łączę i odstawiam na 10 minut. Na koniec doprawiam surówkę ew. solą i pieprzem. Podaję surówkę do ziemniaków i mięsa.

Tagi:

sosy kapusta