nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Surówka z kiszonej kapusty z olejem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo zdrowa surówka, która świetnie pasuje do ryby, ale nie tylko, smaczna jest także sama, czy do innych posiłków.

Surówka z kiszonej kapusty z olejem. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z olejem.

 

  • 2 solidne garści kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki
  • pół jabłka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z olejem.
Kiszoną kapustę dokładnie odcisnąć z zalewy i przełożyć ją do miski. Cebulę pokroić w niedużą kostkę, następnie dodać do kapusty. Do cebuli oraz kapusty dodać jabłko starte na tarce, na dużych oczkach. Do wszystkich składników dodać olej i solidną dawkę pieprzu. Całość dobrze wymieszać i zjadać ze smakiem.
Surówka z kiszonej kapusty z olejem.
Jabłko ścierane na tarce do miseczki z kiszoną kapustą i pokrojoną cebulą.