Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 314]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka powstała akurat gdy robiłam "porządki "w lodówce po urodzinach syna. Surówka ta wyszła bardzo smaczna i jak szybko powstała tak szybko znikła.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1/2 małej główki kapusty pekińskiej( same liście zielone-bez głębi)
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 winne jabłko
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską umyć, osuszyć. Drobno poszatkować. Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne,pokroić w paseczki.

Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne,zetrzeć na grubej tarce,skropić sokiem z cytryny. Kukurydzę osączyć na sicie. Natkę pietruszki umyć,osuszyć i drobno posiekać. Wszystkie składniki surówki dokładnie wymieszać, dodać majonez, musztardę doprawić do smaku solą, pieprzem.

Połączyć dokładnie jeszcze raz.