Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Surówka z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna i orzeźwiająca surówka

Surówka z młodej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z młodej kapusty

 

  • pół główki młodej kapusty
  • rzodkiewka 5 główek
  • kilka truskawek
  • gałązka melisy cytrynowej
  • gałązka mięty
  • sól
  • pieprz
  • ocet jabłkowy
  • oliwa
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty
Kapustę opłukać i poszatkować-przełożyć do miski. Rzodkiewki umyć i zetrzeć na dużych oczkach.Truskawki opłukać ,usunąć szypułki i pokroić duże na ćwiartki,a małe na połówki.Listki mięty i melisy opłukać- dodać do kapusty.Wszystkie składniki skropić oliwą ,octem jabłkowym i doprawić do smaku solą,pieprzem i cukrem .
Surówka z młodej kapusty
Etap 1

Tagi:

kapusta