Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna, bardzo zdrowa, lekko pikantna i chrupiąca surówka która idealnie pasuje do dań mięsnych oraz ryb.

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami

Składniki:

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami

 

  • 0,3 kg młodej kapusty
  • 5 dużych rzodkiewek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 płaska łyżeczka musztardy
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz kolorowy

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami
1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewkę również zetrzeć na dużych oczkach do kapusty.

2. Do warzyw dodać musztardę sarepską, oliwę z oliwek, sól oraz dużą szczyptę świeżo zmielonego, kolorowego pieprzu. Całość dokładnie wymieszać i odłożyć do lodówki na 10 minut aby smaki się przegryzły. Smacznego!