Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty
Kapustę poszatkować.
Ogórek i rzodkiewki umyć i razem z skórką pokroić w cienkie plasterki.
Pomidorki pokroić w ćwiartki.
Wymieszać w misce kapustę, ogórek, rzodkiewki, pomidorki, natkę pietruszki i szczypiorek.
Sos: wszystkie składniki energicznie wymieszać w słoiczku. Wlać do surówki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos wlewamy krótko przed podaniem żeby surówka była chrupiąca.
Ogórek i rzodkiewki umyć i razem z skórką pokroić w cienkie plasterki.
Pomidorki pokroić w ćwiartki.
Wymieszać w misce kapustę, ogórek, rzodkiewki, pomidorki, natkę pietruszki i szczypiorek.
Sos: wszystkie składniki energicznie wymieszać w słoiczku. Wlać do surówki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos wlewamy krótko przed podaniem żeby surówka była chrupiąca.