Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty ze szpinakiem i rzeżuchą
Młodą kapustę drobno kroimy - przekładamy do miski. Rzeżuchę, liście szpinaku oraz szczypior z cebuli siekamy - dodajemy do kapusty.
Rzodkiewki (niestety ja miałam ich mało, dlatego polecam dodać więcej) myjemy i kroimy w cienkie półplasterki.
Do sałatki dodajemy dobrej jakości olej, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy - podajemy do drugiego dania.
Dobrze, jak sałatkę zrobimy ok. 2h wcześniej, wtedy kapusta jest nieco miększa.
Rzodkiewki (niestety ja miałam ich mało, dlatego polecam dodać więcej) myjemy i kroimy w cienkie półplasterki.
Do sałatki dodajemy dobrej jakości olej, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy - podajemy do drugiego dania.
Dobrze, jak sałatkę zrobimy ok. 2h wcześniej, wtedy kapusta jest nieco miększa.