Sposób przygotowania:
Kolorowa surówka z młodej kapusty
Umytą kapustę szatkujemy lub kroimy drobno nożem, solimy i pozostawiamy na 10 minut żeby kapusta puściła sok.
Obrane marchewki i umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Opłukany koperek i szczypiorek drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem, pieprzem i ewentualnie solą.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Obrane marchewki i umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Opłukany koperek i szczypiorek drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem, pieprzem i ewentualnie solą.
Wszystko dokładnie mieszamy.