ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 273]

Surówka z kapusty, rzodkiewki i podagrycznika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z młodej kapusty pekińskiej, rzodkiewki, podagrycznika oraz tartej marchewki i świeżego koperku.

Surówka z kapusty, rzodkiewki i podagrycznika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty, rzodkiewki i podagrycznika

 

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • pół pęczka rzodkiewek
  • pół pęczka koperku
  • sól do smaku
  • olej słonecznikowy
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • dwie łyżeczki cukru
  • pół szklanki wody
  • pół miseczki podagrycznika pokrojonego na drobno
  • 1 marchewka

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty, rzodkiewki i podagrycznika
Pół kapusty pekińskiej kroimy w cienkie paseczki. Jedną marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. 

Pół pęczka rzodkiewek trzemy na tarce o drobnych oczkach. Pół małej miseczki drobno pokrojonego podagrycznika solimy do smaku i czekamy aż puści sok. 

Kapustę solimy i dodajemy pozostałe składniki dobrze mieszając. Wlewamy dwie łyżki oleju, dodajemy pół pęczka drobno pokrojonego koperku i zostawiamy na pół godziny. 

Na koniec zalewamy zalewą zrobioną z pół szklanki wody, dwóch łyżeczek soku z cytryny i dwóch łyżeczek cukru.
Surówka z kapusty rzodkiewki podagrycznika....
Pół kapusty pekińskiej kroimy w cienkie paseczki.
Surówka z kapusty rzodkiewki podagrycznika....
Jedną marchewkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Surówka z kapusty rzodkiewki podagrycznika....
Pół pęczka rzodkiewek trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Surówka z kapusty rzodkiewki podagrycznika....
Pół małej miseczki drobno pokrojonego podagrycznika solimy do smaku i czekamy aż puści sok.