Surówka z ogórka ,rzodkiewki i kalarep

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

  Surówka z ogórka ,rzodkiewki i kalarep

Składniki:

Surówka z ogórka ,rzodkiewki i kalarep

 

  • 1 szt młoda kalarepka,
  • 2 szt małe zielone świeże ogórki,
  • 4 szt średnie rzodkiewki,
  • 0,5 szklanki jogurt naturalny,
  • do smaku Kucharek - uniwersalna,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku jabłkowy ocet winny

 

Sposób przygotowania:

Surówka z ogórka ,rzodkiewki i kalarep
Najpierw ogórki oraz rzodkiew umyć, ogórka obrać i zetrzeć wraz z rzodkiewką na tarce o większych oczkach. Kalarepkę umyć i pokroić w podłużne paseczki. Warzywa połączyć z przyprawami do smaku oraz jogurtem.Wstawić na ok 10min do lodówki aby się przegryzła.Świetna do obiadu jak również do chleba.

Tagi:

kalarep