mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Surówka z pekińskiej i śmietany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosta, szybka surówka do obiadu

Surówka z pekińskiej i śmietany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z pekińskiej i śmietany

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej i śmietany
Kapustę pekińską drobno szatkuję, przekładam do dużej miski. Śmietanę przekładam do miseczki, dodaję do niej przyprawy: cukier, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Dokładnie wszystko mieszam, aż do połączenia się składników. Dodaję śmietanowy sos do poszatkowanej kapusty w misce i całość dokładnie mieszam. Próbuję, w razie czego jeszcze doprawiam do smaku. Surówkę wstawiam na 15 minut do lodówki aby się przegryzła. Podaję do obiadu, do mięsa i ziemniaków.
Surówka z pekińskiej i śmietany
Do poszatkowanej kapusty dodaję śmietanę i mieszam
Surówka z pekińskiej i śmietany
Na koniec doprawiam surówkę do smaku przyprawami