Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z pekińskiej z ogórkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna i prosta w przygotowaniu sałatka.

Surówka z pekińskiej z ogórkiem i cebulą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z pekińskiej z ogórkiem i cebulą

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 4 ogórki małosolne
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • przyprawa typu kucharek
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa do sałatek

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej z ogórkiem i cebulą
Kapustę pekińską umyć, osuszyć, posiekać. Ogórki małosolne pokroić, osączyć. Cebulkę obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do jednej miseczki. Dodać majonez oraz kucharek, przyprawę do sałatek i pieprz do smaku. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do drugiego dania.
Surówka z pekińskiej z ogórkiem i cebulą
Kapustę poszatkować, ogórka i cebulkę pokroić w kostkę.
Surówka z pekińskiej z ogórkiem i cebulą
Dodać majonez i przyprawy. Wszystko razem wymieszać.