Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z pekińskiej z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można ją jeść samodzielnie albo jako dodatek do dania głównego.

Surówka z pekińskiej z papryką

Składniki:

Surówka z pekińskiej z papryką

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pęczek zielonej cebulki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz biały
  • 1 łyżeczka octu winnego

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej z papryką
Kapustę pekińską dokładnie umyć, osuszyć, w razie potrzeby usunąć uszkodzone liście. Drobniutko poszatkować. Posolić, odstawić na 15 minut żeby zmiękła. Czerwoną paprykę umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę. Dodać do kapusty. Zieloną cebulkę umyć, osuszyć. Posiekać. Dodać do reszty składników. Dodać również majonez oraz ocet winny. Wymieszać ze sobą. Przyprawić solą i pieprzem.

Tagi:

papryka