iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z porai czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Surówka z pora , czerwonej kapusty i oleju lnianego

Surówka z porai  czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z porai czerwonej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z porai czerwonej kapusty
Czerwona kapustę wybieramy nie dużą głowę kroimy w cienkie paseczki solimy ugniatamy i odstawiamy na ok 30 min. Pora myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki, mieszamy ręką aby kółka rozdwoiły się . Cebulę siekamy drobniutko. Wszystkie składniki łączymy z sobą. Dodajemy jeszcze odrobinę soli , pieprz kolorowy grubo mielony do smaku - mieszamy ugniatamy ręką. Dodajemy olej lniany i wstawiamy do lodówki.

Tagi:

pory kapusta