Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z pory i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Śmietanę można zastąpić majonezem lub jogurtem naturalnym.

Surówka z pory i papryki

Składniki:

Surówka z pory i papryki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pory i papryki
Pory pokroić w krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pomidory pokroić na kawałki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, wlać śmietanę, przyprawić do smaku, wymieszać.