agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Surówka z rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna wiosenna rzodkiewkowa suróweczka, którą można jeść samą bez innych dodatków. Jest lekka i przyjemna w smaku

Surówka z rzodkiewki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z rzodkiewki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewki
Rzodkiewki umyć i osuszyć. Zetrzeć na tarce. Jeżeli są bardzo pikantne można je obrać, ale ja tego nie robię. Lubię ten różowy kolor :) Dodać śmietanę i przyprawy. Wymieszać. Można jeść do śniadania do kanapek, lub do obiadu do różnych mięs czy ryb. Można również jeść samą jeżeli jesteśmy na diecie lub po prostu staniemy się głodni.
Surówka z rzodkiewki
Umyte i osuszone rzodkiewki ścieramy na tarce
Surówka z rzodkiewki
Dodajemy śmietanę i przyprawy i mieszamy