BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Surówka z rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rzodkiewke można podać również w postaci surówki, jako dodatek do obiadu. Chrzan dodatkowo podkreśla ich smak.

Surówka z rzodkiewki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z rzodkiewki

 

  • pęczek rzodkiewek
  • 2 łyzki majonezu
  • pół łyżeczki chrzanu
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewki
Rzodkiewki myję i osuszam. Odcinam ogonki. Rozdrabniam je w rozdrabniaczu elektrycznym. Można również zetrzeć rzodkiewki na tarce warzywnej o dużych oczkach.Mieszam z chrzanem ze słoika. Dodaję majonez. Doprawiam tylko świeżo mielonym pierzem. Ewentualnie można lekko posolić. Odstawiam do lodówki by się surówka przegryzła.
Surówka z rzodkiewki
umyte rzodkiewki ścieram na tarce lub używam rozdrabniacza
Surówka z rzodkiewki
większe rzodkiewki przecinam na mniejsze kawałki