Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

surówka z rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Surówka z rzodkwi- zdrowy dodatek do obiadu

surówka z rzodkwi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

surówka z rzodkwi

 

Sposób przygotowania:

surówka z rzodkwi
Rzodkiew należy dokładnie umyć i obrać. Następnie zetrzeć na grubej, buraczanej tarce. Przełożyć do miseczki i doprawić sporą ilością świeżo mielonego pieprzu (np kolorowego, ale może też być czarny), oraz niewielką ilością suszonych ziół prowansalskich.
Majonez mieszamy z chrzanem i dodajemy do startej, przyprawionej rzodkwi.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Podajemy jako dodatek do drugiego dania.
surówka z rzodkwi
Rzodkiew po onraniu trzemy na tarce o grubych oczkach
surówka z rzodkwi
Najpierw przyprawiamy pieprzem i ziołami, a potem dodajemy sos zrobiony z majonezu i chrzanu, podajemy do podkładnym wymieszaniu

Tagi:

zioła