Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Surówka z selera i jabłka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny dodatek do dań mięsnych, z jajem

Surówka z selera i jabłka

Składniki:

Surówka z selera i jabłka

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera i jabłka
Seler obrać, umyć i pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce. Od razu skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniał. Orzechy posiekać. Jabłka umyć, podzielić na ćwiartki wycinając gniazda nasienne, a potem pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć na sicie. Wymieszać seler z jabłkiem, orzechami i rodzynkami. Łyżkę soku z cytryny wymieszać z solą i pieprzem. Dalej ucierać, dodając oliwę. Sałatkę zalać sosem i podawać.