renatka1

renatka1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 444]

Surówka z selera naciowego i winogron

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna suróweczka z winogronem

Surówka z selera naciowego i winogron Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z selera naciowego i winogron

 

  • 2 łodygi selera naciowego
  • średnia kiść ciemnego winogrona
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • koperek

Sposób przygotowania:

Surówka z selera naciowego i winogron
Łodygi selera oczyścić z liści dokładnie umyć i pokroić na cienkie plasterki, włozyć do salaterki. Winogrono również umyć i osuszyć, poprzekrawać owoce na połówki, w razie potrzeby usunąć pestki i dodać do salaterki. Przygotować sos z majonezu i jogurtu, zalać nim surówkę i wymieszać , na koniec posypać siekanym koperkiem. Moim zdaniem nie należy już doprawiać ani solą ani pieprzem. Smacznego.
Surówka z selera naciowego i winogron
Łodygi selera umyć i drobniutko pokroić na plasterki.
Surówka z selera naciowego i winogron
Umyte i osuszone winogrono pokroić na połówki i usunąć pestki
Surówka z selera naciowego i winogron
Wymieszać z sosem majonezowo - jogurtowym, posypać koperkiem.