Sposób przygotowania:
Surówka z selerów naciowych i nie tylko
Oczyszczone i umyte łodygi selera kroimy w cienkie plasterki, lekko solimy.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy je sokiem z cytryny.
Ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do selera i jabłek.
Połączone składniki sałatki skrapiamy jeszcze raz sokiem, polewamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy je sokiem z cytryny.
Ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do selera i jabłek.
Połączone składniki sałatki skrapiamy jeszcze raz sokiem, polewamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Mirka227