motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Świderki z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybki w przygotowaniu i smaczny makaron z mięsem

Świderki z patelni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Świderki z patelni

 

  • 30 dkg makaronu świderki
  • 30 dkg łopatki wieprzowej
  • cebula
  • 5 ziarenek czosnku
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Świderki z patelni
Umyte i osuszone mięso kroimy na kawałki. Cebulę i czosnek obieramy. Pokrojone mięso i obrany czosnek z cebulką mielimy maszynką do mięsa. Zmielone mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dolewamy wody i dusimy ok. 15 minut. W tym czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie, odcedzamy. Do mięska dodajemy przecier doprawiamy do smaku i dusimy ok. 5 minut. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy.
Świderki z patelni
Etap 1 Zmielone mięso podsmażamy na patelni, dolewamy wodę i dusmy
Świderki z patelni
Etap 2 Makaron gotujemy w osolonej wodzie
Świderki z patelni
Etap 3 Do mięsa dodajemy przecier i doprawiamy do smaku

Tagi:

makaron