WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Swojska kiełbasa z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne danie z kiełbasy, czyli kiełbaska nacinana i smażona na patelni, podana z ketchupem i ogórkiem korniszonem.

Swojska kiełbasa z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Swojska kiełbasa z patelni

 

  • 1 pętko swojskiej kiełbasy (lub inna ilość)
  • ketchup pikantny
  • ogórek korniszony
  • pieczywo

Sposób przygotowania:

Swojska kiełbasa z patelni

ETAP 1:

Pętko kiełbasy pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Następnie każdy taki kawałek przeciąć jeszcze wzdłuż na dwie połówki.

Każdą taką połówkę ponacinać nożem od strony skórki w kratkę. Tak przygotowane kiełbaski włożyć na patelnię skórką do góry i smażyć kilka minut aż się zrumieni. Jeśli kiełbasa jest chuda to włożyć trochę tłuszczu.

Przysmażoną kiełbaskę poprzewracać na drugą stronę skórką do dołu i smażyć kolejne kilka minut do ładnego zrumienienia.

Usmażoną kiełbaskę wyłożyć na talerz. Podać z ketchupem pikantnym i ogórkiem korniszonem oraz świeżym pieczywem.

Swojska kiełbasa z patelni
Kiełbaska usmażona przed przełożeniem na talerz
Swojska kiełbasa z patelni
Kiełbaska swojska w trakcie smażenia na patelni
Swojska kiełbasa z patelni
Surowa kiełbaska swojska włożona na patelnię skórką do góry
Swojska kiełbasa z patelni
Kiełbaska pokrojona na kawałki i ponacinana

Tagi:

danie kielbasa