aniakuk

aniakuk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Wielkanocna biała kiełbasa z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Biała kiełbasa z cebulą gości u nas co roku na Święta Wielkanocne, gdyż tak bardzo wszystkim smakuje.

Wielkanocna biała kiełbasa z cebulą

Składniki:

Wielkanocna biała kiełbasa z cebulą

kiełbasa

  • 1 kg białej surowej kiełbasy
  • 2 kg cebuli
  • majeranek
  • vegeta
  • pieprz
  • papryka ostra
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Wielkanocna biała kiełbasa z cebulą
1.Białą kiełbasę podsmażamy na oleju, uważajmy aby jej nie przypalić. 
2. Cebule obieramy, następnie kroimy w piórka. Na rozgrzanej patelni na oleju podsmażamy i dusimy pod przykryciem. Cebulę posypujemy majerankiem, vegetą, czarnym pieprzem oraz papryka ostrą. Dusimy jeszcze chwilkę.

 3. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy.

 4. Na koniec dodajemy białą kiełbasę, mieszamy, chwilkę dusimy. Najlepsza na drugi dzień.