gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Fasolowy przysmak z patelni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepis na to co nieco dostałam od szwagierki. Nie byłabym sobą, gdybym nie dodała czegoś do niego. No i dodałam :D

Fasolowy przysmak z patelni Więcej zdjęć (11)

Składniki:

Fasolowy przysmak z patelni

 

  • pół opakowania makaronu
  • 2 laski kiełbasy (dowolna)
  • 1 cebula
  • 1 słoiczek papryki czerwonej marynowanej
  • 1 puszka białej fasoli
  • pieprz, sól, przyprawa do potraw
  • pół litry bulionu drobiowego

Sposób przygotowania:

Fasolowy przysmak z patelni
Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć przez chwilę na patelni. Następnie dodać do niej poszatkowaną drobno cebulę. Słoik papryki marynowanej odcedzić i paprykę przełożyć na patelkę. Fasolę odcedzić z zalewy, przelać wodą i dodać na patelnię. Całość chwilę podsmażyć i zalać bulionem.

Przyprawić do smaku. Przykryć patelkę i podsmażać do wyparowania wody, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać wcześniej ugotowany makaron w lekko osolonej wodzie.

Podawać ciepłe, posypane poszatkowaną zieleniną.
Fasolowy przysmak z patelni
Na sam początek kroimy w kostkę kiełbasę i podsmażamy.
Fasolowy przysmak z patelni
Cebulkę szatkujemy i dodajemy do kiełbasy.
Fasolowy przysmak z patelni
Paprykę odcedzamy z zalewy i dodajemy na patelnię.
Fasolowy przysmak z patelni
Fasolę odcedzamy z zalewy i dodajemy na patelnię. Zalewamy bulionem.
Fasolowy przysmak z patelni
Pod koniec dodać makaron.
Fasolowy przysmak z patelni
Fasolowy przysmak z patelni- bardzo dobre.
Fasolowy przysmak z patelni
Fasolowy przysmak z patelni- bardzo dobre.
Fasolowy przysmak z patelni
Fasolowy przysmak z patelni- bardzo dobre.
Fasolowy przysmak z patelni
Fasolowy przysmak z patelni- bardzo dobre.
Fasolowy przysmak z patelni
Fasolowy przysmak z patelni- bardzo dobre.