Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Swojski smalczyk mojej mamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

coś smaczneo coś bardzo znanego

Swojski smalczyk mojej mamy

Składniki:

Swojski smalczyk mojej mamy

 

  • 20 dag swojskiego wędzonego tłustego boczku
  • 8 łyżek smalcu z przetopionej swojskiej słoninki
  • szczypta majeranku
  • 2 łyżki drobno posiekanej cebuli1 ząbek posiekanego czosnku

 

Sposób przygotowania:

Swojski smalczyk mojej mamy
Boczek kroimy w drobną kostkę i wkładamy na patelnie. Kiedy zacznie się wytapiać dodajemy smalec i dalej wytapiamy aż boczek się zrumieni. Dodajemy majeranek i cebulę oraz czosnek podsmażamy 3 minut. Wlewamy do miseczki i odstawiamy do stężenia. Potem chlebuś szczypta soli i wcinamy. Możemy dodać kminek.