Sposób przygotowania:
Syrop cukrowy (gęsty lub rzadki)
Wersja rzadka: Wodę doprowadzić do wrzenia i wymieszać w niej 1 szklankę cukru - aż się rozpuści. Dodać sok z cytryny. Syrop przelać do butelki, ostudzić i przechowywać w lodowce.
Wersja gęsta: Wodę doprowadzić do wrzenia i wymieszać w niej 2 szklanki cukru - aż się rozpuści. Dodać sok z cytryny i gotować około 10 minut na niewielkim ogniu. (Część wody powinna odparować, a syrop odrobinę zrobić się gęstszy. Zimny jeszcze bardziej zgęstniej.)
Syrop przelać do butelki, ostudzić i przechowywać w lodowce.
Wersja gęsta: Wodę doprowadzić do wrzenia i wymieszać w niej 2 szklanki cukru - aż się rozpuści. Dodać sok z cytryny i gotować około 10 minut na niewielkim ogniu. (Część wody powinna odparować, a syrop odrobinę zrobić się gęstszy. Zimny jeszcze bardziej zgęstniej.)
Syrop przelać do butelki, ostudzić i przechowywać w lodowce.
SylaUla
gusia1000
Di bloguje