Sposób przygotowania:
Jajka z pasztetem
Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą by wystygły. Obieramy jajka ze skorupki.
Ścinamy ok 1/3 jajka i po trochu wykruszamy żółtka.
Pasztet rozgniatamy widelcem i dodajemy majonez bo sam pasztet jest zbyt suchy. Ucieramy razem i doprawiamy do smaku. Do farszu można też dodać żółtka.
Przygotowanym farszem ostrożnie napełniamy jajka(łatwo pękają).
Ścinamy od dołu troszkę jajka by mogło stać. Przykryć jajka czapeczkami i ustawić na półmisku.
Ścinamy ok 1/3 jajka i po trochu wykruszamy żółtka.
Pasztet rozgniatamy widelcem i dodajemy majonez bo sam pasztet jest zbyt suchy. Ucieramy razem i doprawiamy do smaku. Do farszu można też dodać żółtka.
Przygotowanym farszem ostrożnie napełniamy jajka(łatwo pękają).
Ścinamy od dołu troszkę jajka by mogło stać. Przykryć jajka czapeczkami i ustawić na półmisku.