Sposób przygotowania:
Syrop cytrynowo-imbirowy
Cytryny dobrze wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Następnie pokroić w dość cienkie plastry. Korzeń imbiru zetrzeć na tarce. Do wyparzonego i suchego słoika należy wlać dwie łyżki miodu, włożyć 3 plasterki cytryny ze skórką i posypać 1/2 łyżeczką startego imbiru. Wszystko należy zalać miodem.
Powtarzać czynności, aż do zapełnienia słoiczka.
Przygotowany syrop należy przechowywać w w lodówce. Łagodzi objawy przeziębienia i ból gardła.
Możemy stosować go po łyżeczce rano lub wieczorem jak syrop, albo też dodawać do ciepłej herbaty.
Powtarzać czynności, aż do zapełnienia słoiczka.
Przygotowany syrop należy przechowywać w w lodówce. Łagodzi objawy przeziębienia i ból gardła.
Możemy stosować go po łyżeczce rano lub wieczorem jak syrop, albo też dodawać do ciepłej herbaty.