kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Domowy syrop cytrynowo-imbirowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Domowy tradycyjny syrop na przeziębienie na bazie cytryny i imbiru .

Domowy syrop cytrynowo-imbirowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy syrop cytrynowo-imbirowy

 

Sposób przygotowania:

Domowy syrop cytrynowo-imbirowy
Zaczynamy od wyciśnięcia soku z cytryny, w tym celu kroimy nasze cytryny na połówki i wyciskamy z nich sok na szklanki . Imbir obieramy i kroimy go w cienkie nie duże plastry . Sok z cytryny przelewamy prze sitko do słoika następnie dodajemy wcześniej przygotowany imbir oraz dwie łyżki stołowe miodu . Całość zalewamy 100ml ciepłej przegotowanej wody. Słoik zakręcamy i po ostygnięciu odstawiamy do lodówki . Można dodawać do herbaty po 24h.
Domowy syrop cytrynowo-imbirowy
Sok który wyciskamy z połówek świeżych cytryn .
Domowy syrop cytrynowo-imbirowy
Obrany z skóry i pokrojone na małe kawałki imbir .
Domowy syrop cytrynowo-imbirowy
Pokrojony imbir i sok z cytryn z dodatkiem miadu .
Domowy syrop cytrynowo-imbirowy
Wszystkie produkty zalewamy 100ml ciepłej wody .