patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Syrop limonkowo-cytrynowo-imbirowy do herbaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny syrop limonkowo-cytrynowo-limonkowy do herbaty, nie dość że jest zdrowy to super rozgrzewa. Szybki w przygotowaniu. Można przechowywać nawet 2 tygodnie. Polecam szklany, szczelnie zamykany słoik.

Syrop limonkowo-cytrynowo-imbirowy do herbaty

Składniki:

Syrop limonkowo-cytrynowo-imbirowy do herbaty

 

Sposób przygotowania:

Syrop limonkowo-cytrynowo-imbirowy do herbaty
1. Owoce sparzamy wrzątkiem.

2. Imbir nie obieramy ze skórki, kroimy na plastry.

3. Cytrynę oraz limonkę również kroimy w plasterki.

4. W słoikach układamy warstwowo cytryny. limonki , imbir oraz sypiemy cukrem i tak aż do końca produktów 5. Polecam brązowy cukier.

6. Na koniec dodaję 1 łyżkę miodu.

7. Całość zakręcam i wkładam do lodówki na ok 2 godzin, aż owoce puszczą sok.

8. Można przechowywać w lodówce do 2 tyg.

Polecam zwłaszcza w zimne dni. Smacznego