Sposób przygotowania:
Syrop limonkowo-cytrynowo-imbirowy do herbaty
1. Owoce sparzamy wrzątkiem.
2. Imbir nie obieramy ze skórki, kroimy na plastry.
3. Cytrynę oraz limonkę również kroimy w plasterki.
4. W słoikach układamy warstwowo cytryny. limonki , imbir oraz sypiemy cukrem i tak aż do końca produktów 5. Polecam brązowy cukier.
6. Na koniec dodaję 1 łyżkę miodu.
7. Całość zakręcam i wkładam do lodówki na ok 2 godzin, aż owoce puszczą sok.
8. Można przechowywać w lodówce do 2 tyg.
Polecam zwłaszcza w zimne dni. Smacznego
2. Imbir nie obieramy ze skórki, kroimy na plastry.
3. Cytrynę oraz limonkę również kroimy w plasterki.
4. W słoikach układamy warstwowo cytryny. limonki , imbir oraz sypiemy cukrem i tak aż do końca produktów 5. Polecam brązowy cukier.
6. Na koniec dodaję 1 łyżkę miodu.
7. Całość zakręcam i wkładam do lodówki na ok 2 godzin, aż owoce puszczą sok.
8. Można przechowywać w lodówce do 2 tyg.
Polecam zwłaszcza w zimne dni. Smacznego