Sposób przygotowania:
Szałot warzywno - ryżowy
Woreczki ryżu gotujemy w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą i odsączyć na sicie.
Warzywa myjemy a następnie gotujemy ale nie rozgotowujemy ,po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo,następnie obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę, również w kostkę kroimy obraną cebule oraz ogórki kiszone.
Kukurydze konserwową oraz groszek konserwowy odsączamy na sicie.
Ugotowany ryż przekładamy do miski dodajemy wszystkie przygotowane składniki oraz majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Gotowy szałot przekładamy do szklanej miski lub szklanej salaterki.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą i odsączyć na sicie.
Warzywa myjemy a następnie gotujemy ale nie rozgotowujemy ,po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo,następnie obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę, również w kostkę kroimy obraną cebule oraz ogórki kiszone.
Kukurydze konserwową oraz groszek konserwowy odsączamy na sicie.
Ugotowany ryż przekładamy do miski dodajemy wszystkie przygotowane składniki oraz majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Gotowy szałot przekładamy do szklanej miski lub szklanej salaterki.
gusia1000