KotkaMisia

KotkaMisia

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Sałatka z ryżem brązowym i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna i zdrowa sałatka z ryżu brązowego, kukurydzy, papryki i ogórka. Idealna jako przekąska w ciągu dnia, czy na kolację. Wykonanie jest banalnie proste, dlatego jest to świetny pomysł dla każdego.

Sałatka z ryżem brązowym i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z ryżem brązowym i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem brązowym i warzywami
Przygotowanie: 1. Gotujemy ryż brązowy według przepisu umieszczonego na opakowaniu. U mnie było to 30 minut. 2. W czasie gotowania się ryżu, kroimy paprykę i ogórki. 3. Ugotowany ryż przepłukujemy zimną wodą i odcedzamy. 4. Wsypujemy ryż do naczynia i dodajemy pokrojone warzywa i kukurydzę. 5. Dodajemy przyprawy i majonez. 6. Gotowe :) Ja robiłam sałatkę z jednego woreczka ryżu, dodałam pół papryki, ok. 1/4 puszki kukurydzy, 4 małe ogórki konserwowe, łyżkę majonezu.
Sałatka z ryżem brązowym i warzywami
Gotujemy ryż brązowy według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Przepłukujemy go zimną wodą, odcedzamy i wsypujemy do naczynia.
Sałatka z ryżem brązowym i warzywami
Kroimy w drobną kostkę paprykę i wsypujemy do ryżu.
Sałatka z ryżem brązowym i warzywami
Kroimy w drobną kostkę ogórki konserwowe, wsypujemy do naczynia i dodajemy kukurydzę..
Sałatka z ryżem brązowym i warzywami
Dodajemy majonez i inne przyprawy (pieprz, sól, może być to również natka pietruszki). Wszystko mieszamy.