Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżem i pieczarkami
Woreczek z ryżem wrzucamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy al dente. Odcedzamy, przekładamy do miski.
Pieczarki obieramy ze skórki i gotujemy 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy, zostawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy w kostkę. Kroimy w kostkę oczyszczone rzodkiewki, ogórki oraz paprykę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Łączymy wszystkie składniki.
Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
Pieczarki obieramy ze skórki i gotujemy 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy, zostawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy w kostkę. Kroimy w kostkę oczyszczone rzodkiewki, ogórki oraz paprykę.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Łączymy wszystkie składniki.
Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.