Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka z ryżem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybka w wykonaniu i bardzo smaczna sałatka z ryżem w wersji wegetariańskiej, z pieczarkami i warzywami.

Sałatka z ryżem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z ryżem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem i pieczarkami
Woreczek z ryżem wrzucamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy al dente. Odcedzamy, przekładamy do miski.

Pieczarki obieramy ze skórki i gotujemy 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy, zostawiamy do przestygnięcia, a następnie kroimy w kostkę. Kroimy w kostkę oczyszczone rzodkiewki, ogórki oraz paprykę.

Kukurydzę odsączamy z zalewy. Łączymy wszystkie składniki.

Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. 


Sałatka z ryżem i pieczarkami
Ryż gotujemy al dente w posolonej wodzie
Sałatka z ryżem i pieczarkami
Pieczarki wrzucamy do wrzątku i gotujemy 5 minut
Sałatka z ryżem i pieczarkami
Dodajemy odsączoną kukurydzę, kroimy rzodkiewki
Sałatka z ryżem i pieczarkami
Ogórki oraz czerwoną paprykę kroimy w kostkę

Tagi:

sałatka ryż