Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Szarlotka 6

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia dodać kasię oraz 4 jaja i ugniatać.

Szarlotka 6

Składniki:

Szarlotka 6

 

  • 4 całe jaja
  • 4 szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • kostka margaryny kasia
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Szarlotka 6
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia dodać kasię oraz 4 jaja i ugniatać. Jeśli ciasto będzie się kleić należy dodać mąki. Ciasto należy podzielić na dwie części. Pierwszą część rozłożyć na blaszce do pieczenia i na nią ułożyć farsz z jabłek nastepnie z drugiej części ciasta lepić kulki i rozpłaszczac je palcami na małe placki i układać je na masie jabłkowej w dowolny sposób. Piec 45 min w temp. 220 stopni.

Tagi:

szarlotka