BaBy w kuchni

BaBy w kuchni

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Szaszłyk z indora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

O tym szaszłyku trzeba sobie przypomnieć dzień przed planowanym grillem - żeby mięso miało czas przejść smakami.

Szaszłyk z indora Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szaszłyk z indora

 

  • 1 kg mięsa
  • 1 słoik majonezu
  • sól, pieprz
  • warzywa (cebulka, papryka, kukurydza)

Sposób przygotowania:

Szaszłyk z indora
Mięso (np. filet z indyka) kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem. Można dorzucić oczywiście dowolne ulubione zioła i przyprawy. Wkładamy do miski i w lodówce zostawiamy na całą noc. Na drugi dzień nabijamy mięso na patyczki do szaszłyków, przetykając je warzywami - cebulą, papryką, kukurydzą i innymi. Smażymy (pieczemy) na grillu lub - z braku laku - w piekarniku na opcji grill (ok. 30 minut w 200 stopniach). Proste danie, a jakie pyszne!
Szaszłyk z indora
Jemy prosto z patyka albo na talerzu - z musztardą lub keczupem

Tagi:

mięso