goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Szaszłyki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Takie szaszłyki można przygotować także w piekarniku.

Szaszłyki drobiowe

Składniki:

Szaszłyki drobiowe

 

  • filet z kurczaka 4 sztuki
  • curry 1/2 łyżeczka
  • papryka ostra 1/2 łyżeczka
  • oliwa 6 łyżek
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Szaszłyki drobiowe
Mięso oczyszczamy, osuszamy. Następnie kroimy w niewielka kostkę. Oliwę mieszamy z przyprawami. Powstałą marynatą skrapiamy mięso, dokładnie mieszamy. Odstawiamy je na około 1 godzinę do lodówki. Mięso osączamy z marynaty i ciasno nabijamy na patyczki do szaszłyków. Grillujemy od czasu do czasu polewając marynatą.