Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem mięsnym z rosołu
Mielimy mięso wyjęte z rosołu.Obieramy cebulę i czyścimy łodygi selera. Kroimy je drobno. Na maśle przesmażamy cebulkę i łodygę selra naciowego. Dodajemy zmielone mięso, doprawiamy je pieprzem, sosem sojowym i chili do smaku. Przesmażamy wszystko razem jeszcze przez chwilę.
Nakładamy porcje farszu na naleśniki, posypujemy go startym serem. Po zrolowaniu zapiekamy w piekarniku lub na patelni.
Podajemy naleśniki gorące udekorowane listkami selera jako samodzielne danie lub dodatek do czystej zupy typu barszcz lub bulion..
Nakładamy porcje farszu na naleśniki, posypujemy go startym serem. Po zrolowaniu zapiekamy w piekarniku lub na patelni.
Podajemy naleśniki gorące udekorowane listkami selera jako samodzielne danie lub dodatek do czystej zupy typu barszcz lub bulion..