jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Naleśniki z farszem mięsnym z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Naleśniki z farszem mięsnym z rosołu to przepis z cyklu nie marnujemy jedzenia. Ugotowane w rosole mięso możemy wykorzystać do przygotowania smacznego farszu do naleśników.

Naleśniki z farszem mięsnym z rosołu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z farszem mięsnym z rosołu

 

  • 4 naleśniki
  • mięso z rosołu dowolne (około 500g)
  • 1 duża cebula
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 100 g żółtego sera
  • pieprz ziołowy i czarny
  • sos sojowy i chili do smaku
  • 1 łyżka masła (sklarowanego)

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem mięsnym z rosołu
Mielimy mięso wyjęte z rosołu.Obieramy cebulę i czyścimy łodygi selera. Kroimy je drobno. Na maśle przesmażamy cebulkę i łodygę selra naciowego. Dodajemy zmielone mięso, doprawiamy je pieprzem, sosem sojowym i chili do smaku. Przesmażamy wszystko razem jeszcze przez chwilę.
Nakładamy porcje farszu na naleśniki, posypujemy go startym serem. Po zrolowaniu zapiekamy w piekarniku lub na patelni.
Podajemy naleśniki gorące udekorowane listkami selera jako samodzielne danie lub dodatek do czystej zupy typu barszcz lub bulion..
Naleśniki z farszem mięsnym z rosołu
Mielimy mięso. Na maśle przesmażamy drobno posiekaną cebulkę i łodygę selra naciowego.
Naleśniki z farszem mięsnym z rosołu
Nakładamy farsz na naleśniki posypując go startym serem.