IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Szaszłyki - mięsna rozmaitość

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dla każdego coś dobrego, drób, świnka i kiełbaska. Czas na grilla!

Szaszłyki - mięsna rozmaitość Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyki - mięsna rozmaitość

 

  • 500 gram karkówka bez kości,
  • 500 gram pierś z kurczaka,
  • 500 gram kiełbasa,
  • 5 szt cebula,
  • do smaku curry,
  • do smaku przyprawa do karkówki,
  • 1/2 szklanki olej

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki - mięsna rozmaitość
Pierś umyć, pokroić w dużą kostkę i wymieszać z curry i połową oleju. Pozostawić na około godzinę. Karkówkę umyć, pokroić w dużą kostkę, posypać przyprawą, wymieszać z pozostałym olejem i zostawić w chłodnym miejscu na około godzinę. cebulę obrać i pokroić na osiem. Kiełbasę kroimy na grube plastry. Kiełbasę kroimy na grube plastry. Z przygotowanych składników tworzymy szaszłyki poprzez nabijanie na patyczki :) polecam kiełbaskę na brzegach. Każde mięso oddzielamy od następnego kawałkiem cebuli. Gotowe szaszłyki pieczemy oczywiście na grillu. Podajemy na ciepło. Smacznego!
Szaszłyki - mięsna rozmaitość
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w dużą kostkę i wymieszać z curry i połową oleju.
Szaszłyki - mięsna rozmaitość
Karkówkę umyć, pokroić w dużą kostkę, posypać przyprawą
Szaszłyki - mięsna rozmaitość
cebulę pokroić na osiem, tak jak na zdjęciu
Szaszłyki - mięsna rozmaitość
Kiełbasę kroimy na grube plastry.