Sposób przygotowania:
Szaszłyki z cukinii i papryki.
Warzywa umyć w bieżącej wodzie,a drewniane szpadki zanurzyć
w gorącej wodzie,aby się nie spaliły podczas gillowania lub smażenia.Papryki pokroić i oczyścić z ogonków i gniazd nasiennych,a cukinię pokroić na plasterki i nabijać na przemian
to plastry cukinii ,a to kawałki papryki na szpadki.Rozpalić grill
rozłożyć folię aluminiową lub tacki i kłaść na nie szaszłyki.Po
upieczeniu posolić i posypać przyprawami ziołowymi.
w gorącej wodzie,aby się nie spaliły podczas gillowania lub smażenia.Papryki pokroić i oczyścić z ogonków i gniazd nasiennych,a cukinię pokroić na plasterki i nabijać na przemian
to plastry cukinii ,a to kawałki papryki na szpadki.Rozpalić grill
rozłożyć folię aluminiową lub tacki i kłaść na nie szaszłyki.Po
upieczeniu posolić i posypać przyprawami ziołowymi.