Sposób przygotowania:
Szaszłyki z karkówki
Karkówkę pokroić na kawałki 2,5 x 2,5 cm. Paprykę i cebulę oczyścić i pokroić w paski. Mięso rozbić tłuczkiem na bardzo cienkie płaty. Oprószyć Ziarenkami Smaku, skropić winem i olejem, pozostawić w lodówce na 4-5 godzin. Na każdym kawałku mięsa położyć kawałek papryki i cebuli, zrolować i nabijać na patyczki posmarowane olejem. Piec na rozgrzanym ruszcie przez 20-30 minut.
Liczba porcji: 4
Kalorie w 1 porcji: 450 kcal
Przygotowanie: 20 min.
Czas peklowania: 5 godzin
Czas pieczenia: 30 minut.
Liczba porcji: 4
Kalorie w 1 porcji: 450 kcal
Przygotowanie: 20 min.
Czas peklowania: 5 godzin
Czas pieczenia: 30 minut.
Babciagramolka