Szaszłyki z karkówki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Proponujemy szaszłyczki z karkówki przekładane papryką w różnych kolorach przyprawione Ziarenkami Smaku Winiary

Szaszłyki z karkówki

Składniki:

Szaszłyki z karkówki

 

  • Ziarenka Smaku
  • 500 g karkówki
  • 3 łyżki wina białego
  • 6 łyżek oleju
  • 1/2 papryki czerwonej, zielonej, żółtej
  • 1 cebula

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z karkówki
Karkówkę pokroić na kawałki 2,5 x 2,5 cm. Paprykę i cebulę oczyścić i pokroić w paski. Mięso rozbić tłuczkiem na bardzo cienkie płaty. Oprószyć Ziarenkami Smaku, skropić winem i olejem, pozostawić w lodówce na 4-5 godzin. Na każdym kawałku mięsa położyć kawałek papryki i cebuli, zrolować i nabijać na patyczki posmarowane olejem. Piec na rozgrzanym ruszcie przez 20-30 minut.



Liczba porcji: 4

Kalorie w 1 porcji: 450 kcal

Przygotowanie: 20 min.

Czas peklowania: 5 godzin

Czas pieczenia: 30 minut.