Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie chrzanowym
Karkówkę pokroić w kostkę. Obsmażyć na odrobinie oleju. Następnie zalać gorącą wodą. Dodać listki laurowe, przykryć i dusić aż mięsko będzie miękkie.
Potem dodać chrzan, sól i pieprz do smaku. Ilość chrzanu wedle uznania jak lubimy ostre. Chwilę jeszcze wszystko razem dusić.
W międzyczasie wymieszać śmietanę z odrobiną wywaru z karkówki i mąką. Wlać do karkówki i zagęścić sos.
Gotową karkówkę podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie biała kasza gryczana i pikle w zalewie musztardowej.
Potem dodać chrzan, sól i pieprz do smaku. Ilość chrzanu wedle uznania jak lubimy ostre. Chwilę jeszcze wszystko razem dusić.
W międzyczasie wymieszać śmietanę z odrobiną wywaru z karkówki i mąką. Wlać do karkówki i zagęścić sos.
Gotową karkówkę podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie biała kasza gryczana i pikle w zalewie musztardowej.