Sposób przygotowania:
Długo pieczona karkówka
Mięso umyć, osuszyć, włożyć do rękawa do pieczenia. Posypać papryką słodką, ostrą i wędzoną oraz solą, natrzeć mięso dokładnie. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wrzucić do mięsa, polać olejem i natrzeć kolejny raz.
Rękaw zawiązać i włożyć na całą noc do lodówki. Następnego dnia piec ok 9 godzin w 100 stopniach. Po wystudzenia mięsa poszarpać dwoma widelcami. Podawać z surówkami i pieczywem lub jako 'wędlina' do kanapek.
Rękaw zawiązać i włożyć na całą noc do lodówki. Następnego dnia piec ok 9 godzin w 100 stopniach. Po wystudzenia mięsa poszarpać dwoma widelcami. Podawać z surówkami i pieczywem lub jako 'wędlina' do kanapek.